Sunday, November 11, 2012

Poezi per shiun acid

Pas kerkesave te shumta per nje poezi per shiun acid, sonte vendosem ta shkruajme.

Kjo fatkeqesi qe ndodhi na shkatarroi,
Ky shi i zi token e grimcoi.
Statujat tona na i prishi,
Dhe muret e shtepive i gervishi.

O mor shi, mor Shi  i Zi !
Mos bjer me ne Shqiperi
Fabrikat tona te krijuan,
me tym dhe gaz te pafiltruar.

Ne pikat e shiut ti tretesh,
O acid sulfurik i perjetshem.

Ca pika shiu acid rane mbi qelq,
Dhe une per statujen ndjeva mall.
Ajo ishte e lashte dhe e bukur,
Por tani mbeti vec pluhur...

PS : Shoqerohet me kete kenge ne sfond :

1 comment: