Thursday, April 11, 2013

Lista e veprave letrare, programi i letersise Matura Shteterore 2013


Poezi

Epi i Gilgameshit,
Homeri “Iliada”,
Populli “Këngë të epikës legjendare shqiptare”,
N. Frashëri “Lulet e verës”,
De Rada “Këngët e Milosaos”,
Bajron “Cajld Harold”,
N. Frashëri” Histori e Skënderbeut”,
Fishta “Mrizi i  zanave”,
 Pushkin “Eugen Onjegin”,
  Poradeci “Lirika”,
Migjeni “Vargjet e lira”,
Camaj “Palimpsest”,
I.  Kadare “Ca pika shiu ranë mbi qelq”,
Uitman “Fije bari”,
 Bodler “Lulet e së keqes”.

Prozë

Servantes “Don Kishoti”,
 Barleti “Historia e Skënderbeut”,
 Hygo “Katedralja e Parisit”,
Pashko Vasa “Bardha e Temalit”,
 Balzak “Evgjeni Grande”, “Xha Gorio”,
P. Marko “Qyteti i fundit”,
Kadare “Kështjella”/“Gjenerali i ushtrisë së vdekur”,
Kamy “I huaji”,
Markes “100 vjet vetmi”,
E. Koliqi “Vepra”,
Camaj “Karpa”,
Kasem Trebeshina “Odin Mondvalsen”. “Kënga shqiptare”,

Dramë

Eskili “Prometeu”,
 Shekspir “Romeo dhe Zhuljeta”, Shekspir “Nata e dymbëdhjetë”,
Molier “Mizantropi”,
Shekspir “Mbreti Lir”/ “Makbeth”/ “Hamleti”, Ibsen “Shtëpi kukulle”/”Armiku i popullit”,
Çajupi “14 vjeç dhëndër”,
Fishta “Jerina ose mbretëresha e luleve”,
Miler “Pamje nga Ura”,
E. Haxhiademi ”Abeli”,
 Noli “Izraelitë dhe filistinë ”,
 A. Pashku “Drama”.

2 comments: