Thursday, October 4, 2012

Lista e veprave letrare per maturen


Poezi


Epi i gilgameshit
2.Homeri “Iliada”,
3.Populli “Këngë të epikës legjendare shqiptare”,
N.Frasheri"Lulet e veres"
5.De Rada “Këngët e Milosaos”,
6.Bajron “Cajld Harold”,   http://essematura.blogspot.com/2012/10/cajld-harold-koment-dhe-analize-bajroni.html
7.N. Frashëri” Histori e Skënderbeut”,
8.Fishta “Mrizi i  zanave”,
 9.Pushkin “Eugen Onjegin”,   http://essematura.blogspot.com/2012/10/letra-e-tatianes-koment-dhe-analize.html

http://essematura.blogspot.com/2012/10/eugjen-onjegini-koment-dhe-analize.html
  10.Poradeci “Lirika”,
11.Migjeni “Vargjet e lira”, http://essematura.blogspot.com/2013/03/ese-argumentuese-migjeni-shkrimtari-qe.html
12.Camaj “Palimpsest”,   http://essematura.blogspot.com/2013/01/koment-dhe-analize-palimpsest-martin.html
13.I.  Kadare “Ca pika shiu ranë mbi qelq”,
14.Uitman “Fije bari”,
15. Bodler “Lulet e së keqes”.   http://essematura.blogspot.com/2012/11/lulet-e-se-keqes-bodler.html

Prozë

Servantes “Don Kishoti”,
 Barleti “Historia e Skënderbeut”,
 Hygo “Katedralja e Parisit”,
Pashko Vasa “Bardha e Temalit”,
 Balzak “Evgjeni Grande”, “Xha Gorio”,
P. Marko “Qyteti i fundit”,
Kadare “Kështjella”/“Gjenerali i ushtrisë së vdekur”,
Kamy “I huaji”,
Markes “100 vjet vetmi”,
E. Koliqi “Vepra”,
Camaj “Karpa”,
Kasem Trebeshina “Odin Mondvalsen”. “Kënga shqiptare”,
Dramë

Eskili “Prometeu”,
 Shekspir “Romeo dhe Zhuljeta”, Shekspir “Nata e dymbëdhjetë”,
Molier “Mizantropi”,
Shekspir “Mbreti Lir”/ “Makbeth”/ “Hamleti”, Ibsen “Shtëpi kukulle”/”Armiku i popullit”,
Çajupi “14 vjeç dhëndër”,
Fishta “Jerina ose mbretëresha e luleve”,
Miler “Pamje nga Ura”,
E. Haxhiademi ”Abeli”,
 Noli “Izraelitë dhe filistinë ”,
 A. Pashku “Drama”.

3 comments: